søndag 20. april 2008

Tystere av beste sorten

Alle hater tystere, spesielt de som blir tystet på.
Står det ikke da bare enda større respekt av det når noen tyster på seg selv, slik som disse israelske soldatene?
Dette er et stort skritt i riktig retning for å få mer oppmerksomhet til militærregimet som herjer i Palestina og tar for seg slik som de vil. Nå når noen innrømmer selv at de har vært vitne til, eller til og med deltatt i, tortur av sivile palestinere blir det plutselig umulig for statsoverhodene i Europa og Amerika å se gjennom fingrene på det. Man kan ikke late som om det ikke skjer lengre, og endelig må noen ta stilling til dette problemet som vi har latt vokse helt vilt de siste tiårene.
Jeg vil ikke at vi skal stupe inn som amerikanske ørner og være frihetskjempere som gjør like stor skade som det opprinnelige problemet, men det å ignorere et/to land som ikke klarer å forholde seg til grunnleggende menneskerettigheter som krav på en rettferdig rettsak (og dette gjelder begge parter) blir helt feil når vi har en mulighet til å gjøre en forskjell.
Frigjøring av Palestina burde være øverst på lista for utenrikspolitikken vår. Ikke å leke USAs nikkedukker og si at begge parter er like ille, men heller støtte Israel.

God natt. Tentamen i morgen. Ikke helt klar.

Ingen kommentarer: